Rijbewijs E bij C

Wij kunnen de gehele opleiding naar maat voor u verzorgen. Of u het rijbewijs met spoed wilt halen of juist in uw eigen tempo, bij Bruinsma Transportopleidingen kan het allemaal. Wij adviseren u wat de beste optie voor u of uw werknemer is.

Wie moet het CE (vrachtwagen met aanhanger) rijbewijs halen?

Chauffeurs die met de combinatie vrachtwagen met aanhanger of trekker met oplegger willen rijden, moeten naast de Code95 ook het rijbewijs CE halen. U moet uiteraard eerst in het bezit zijn van een rijbewijs C voordat u aan CE deel mag nemen.
U hoeft enkel een medische keuring en praktijkexamen afleggen. De dagen zijn volledig naar eigen wens in te delen alleen duren de rijlessen minimaal 2 uur, en maximaal 8 uur.

Bekijk ons cursus aanbod

Transport

Onderdeel 1:

Medische keuring CE

Omdat u een middelgroot rijbewijs wil gaan halen, is een medische keuring wettelijk verplicht. Bruinsma biedt elke 3 weken de gelegenheid om u door een gecertificeerde keuringsarts te laten keuren.

Onderdeel 2:

Praktijkonderdelen E bij C

Na de rijlessen volgt het praktijkexamen. Dit examen duurt ca. 1,5 uur en begint met het uitgebreid doornemen van de kentekenpapieren en controle van het voertuig. Hierna zal de leerling de combinatie moeten aankoppelen en zal hij of zij beoordeeld worden op het manoeuvreren binnen en buiten de bebouwde kom, op verkeersinzicht en uiteraard het plaatsen van de combinatie in een laadperron.