FAQ’s

CONTACT

Informatie voor ouders

Uw zoon of dochter heeft de magische leeftijd bereikt dat hij of zij mag beginnen met autorijlessen. Uw zoon of dochter gaat zich vanaf nu begeven in de wirwar wat het Nederlandse wegennet heet en u weet als geen ander wat de risico’s zijn. Via deze pagina willen we u wat meer inzicht geven in de zaken die hedendaags afspelen bij het behalen van een rijbewijs. In de loop der jaren is het behalen van een rijbewijs namelijk veel ingewikkelder geworden. Omdat uw zoon of dochter zelf achter het stuur moet gaan plaatsnemen en zelf rij-examen moet gaan doen, begrijpen wij dat u als ouder graag – al dan niet van een afstand – inzicht wil hebben in wat er tijdens een rijopleiding speelt.

Gratis rijtest

Vertrouw op onze kennis en kwaliteit en geef uw zoon of dochter direct op voor een gratis en geheel vrijblijvende rijtest.

Meer informatie

Start van de rijopleiding

Wij bieden al onze nieuwe leerlingen een gratis rijtest aan. Tijdens deze rijtest gaat uw zoon of dochter de eerste meters achter het stuur van de lesauto ervaren. Wij analyseren de potentie van de leerling en proberen een nauwkeurige indicatie te geven van het aantal te volgen lessen. Dit baseren wij op het gedrag van de leerling, hoe snel hij/zij informatie verwerkt en hoe hij/zij reageert op bepaalde situaties zoals drukte op de weg. Door middel van ervaring van onze instructeurs kunnen wij relatief nauwkeurig het aantal lessen inschatten. Uiteraard blijft het een indicatie. Bij de rijtest zit ook een stukje nabeschouwing waarbij onze instructeur o.a. de leerling informeert over de verplichtingen van de leerling, waaronder het behalen van het theoriecertificaat en het machtigen van de rijschool d.m.v. DigiD-goedkeuring. Ook als u mee zou willen rijden tijdens deze rijtest is dit geen probleem.

Tijdens de rijopleiding

Al onze instructeurs hebben een Car-PC gemonteerd in hun leswagen. Via deze Car-PC worden alle vorderingen bijgehouden en wordt er d.m.v. beeldmateriaal situaties op de weg uitgelegd. Deze vorderingen staan direct gekoppeld aan de online persoonlijke pagina van uw zoon of dochter. Hier kunt u dus altijd en overal inzicht verkrijgen in de huidige stand van zaken, de planning en de eventuele openstaande betalingen die u direct veilig en snel via iDeal zou kunnen betalen. Elke leerling die bij ons gaat lessen krijgt een praktijkwerkboek thuisgestuurd. In dit boek zal de instructeur aantekeningen maken en zal de leerling “huiswerkopdrachten” moeten maken. Op deze manier is de leerling ook buiten de les om bezig met het autorijden. Dit vergroot de kans van slagen en verkleind het aantal te nemen lessen.

Machtigen met DigiD

Sinds enkele jaren is een leerling verplicht zijn of haar rijschool te machtigen voor het inplannen van een Tussentijdse Toets of een praktijkexamen. Deze machtiging kan gedaan worden via mijn.cbr.nl door ons rijschoolnummer in te voeren: 6270F1. Deze machtiging hebben wij nodig om een versnelde opleiding, Tussentijdse Toets of praktijkexamen in te plannen.

Theorie

Voordat een leerling op mag voor een Tussentijdse Toets of praktijkexamen dient hij of zij in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Aangezien de theorie gezien wordt als het ‘minst prettige’ van een rijopleiding, wordt het halen hiervan vaak genegeerd of er wordt te makkelijk over gedacht. Op verschillende manieren proberen wij de leerlingen te wijzen op het belang van het spoedig behalen van het theoriecertificaat. Dit wordt tijdens de rijtest verteld, tijdens de rijlessen en wordt het op onze website meerdere malen aangegeven. Uiteindelijk blijft de leerling zelf verantwoordelijk voor het tijdig behalen van het theoriecertificaat en zullen onze medewerkers hem of haar er altijd op blijven attenderen. Wij bieden elke twee weken een theoriecursus aan waarbij wij alle aspecten van de theorie behandelen. Het enkel volgen van de theoriecursus zonder enige verdere input van de leerling zelf zal de kans van slagen uiteraard verkleinen. Meer informatie over onze 1 daagse theoriecursus. U kunt online alle theorie benodigdheden via onze webshop bestellen.

Persoonlijke pagina

Alle leerlingen die bij ons komen lessen krijgen van ons een uniek leerlingnummer. Dit leerlingnummer plus de eerste 3 letters van de achternaam vormen uw persoonlijke inlogcode (bijv. naam: Piet Jansen. Inlogcode: 62876JAN). Deze inlogcode vindt u onderaan elke e-mail die wij versturen. Rechtsboven op onze website kunt u of uw zoon of dochter inloggen en o.a. het volgende raadplegen: planning, facturatie, persoonlijke gegevens en de voortgang van de lessen. U kunt ook veilig en snel via iDeal eventuele openstaande facturen betalen. Mocht er iets niet kloppen dan kunt u ook direct vanuit deze pagina de gegevens wijzigen. Zo houden we alles in-, en overzichtelijk en bovenal: transparant.

Financieel

De leerling kan altijd en overal d.m.v. zijn of haar online persoonlijke pagina inzicht krijgen in de openstaande facturen. Deze kunnen makkelijk, veilig en snel via iDeal afgerekend worden. I.v.m. de veiligheid van ons personeel prefereren wij deze manier van betalen boven de contante betalingen in de auto of op kantoor. Bent u of uw zoon of dochter niet in staat om in de vooraf gestelde termijnen te betalen dan kunt u altijd contact opnemen met ons hoofdkantoor om een betalingsregeling te treffen zodat uw zoon of dochter toch het rijbewijs kan behalen. Bruinsma Verkeersopleidingen is aangesloten bij het BOVAG garantiefonds. Dit houdt in dat al uw vooraf betaalde lesgelden volledig zijn verzekerd. Mocht er onverhoopt iets met ons bedrijf gebeuren dan kunt u altijd uw lesgelden terugkrijgen via de BOVAG. Dit biedt u extra financiele veiligheid.

Onze auto's

Al onze instructeurs rijden allemaal in veilige en goed onderhouden leswagens. Wij rijden in o.a. Opel en Peugeot. Deze auto’s zijn nooit ouder dan 3 à 4 jaar, beschikken o.a. over airco, ABS, ESP, airbags rondom en winterbanden tijdens de wintermaanden. Onze auto’s worden continu onderhouden door erkende vakgarages als Peugeot Nefkens en Opel Zam Zeist. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van uw zoon of dochter optimaliseren en garanderen. Ook is uw zoon of dochter volledig verzekerd in onze leswagen, zowel als bestuurder als passagier. Wij hebben de keuze voor deze auto’s gebaseerd op jarenlange relaties met de vakgarages van deze merken, de veiligheid, gangbaarheid, en grootte van de voertuigen. Het formaat en verbruik van onze leswagens past perfect in de huidige samenleving en straatbeeld.

Onze instructeurs

Onze instructeurs beschikken allemaal over de benodigde instructiepapieren. Daarbij zijn enkele van onze instructeur speciaal opgeleid in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Deze leerlingen kunnen tegenwoordig zelfs een speciaal faalangstexamen afleggen. Zou u graag meer informatie willen ontvangen over een faalangstexamen, dan raden wij u aan contact op te nemen met ons kantoor. Het kan uiteraard altijd voorkomen dat het niet klikt tussen uw zoon of dochter en de instructeur of instructrice. Het is altijd mogelijk om van instructeur te wisselen al moet u dan wel rekening houden dat er 1 à 2 weken kan zitten tussen het annuleren bij de één, en de eerste les bij de andere instructeur. Dit i.v.m. eventuele – op dat moment – volle agenda’s. Wij streven ernaar om onze leerlingen bij één en dezelfde instructeur te laten lessen. Het kan wel eens voorkomen dat door vakantie, ziekte of beperkte capaciteit in een agenda van de instructeur, uw zoon of dochter bij nog een instructeur wordt gepland. Dit hoeft niet altijd negatief te zijn. Een frisse kijk op de rijcapaciteiten van een leerling kan juist bevorderend zijn. Mocht het voorkomen dat de leerling bij een andere instructeur gepland wordt, houden wij er ook altijd rekening mee dat hij of zij in dezelfde type auto les blijft krijgen.

Onze locaties

Op ons hoofdkantoor in het stadion van FC Utrecht bevindt zich het eerste aanspreekpunt voor de leerlingen. U kunt bij onze baliemedewerkers met al uw vragen terecht. Hebben zij niet direct het antwoord op uw vraag dan zullen zij er alles aan doen om dit uit te zoeken. Ook wordt de administratie en planning vanaf ons hoofdkantoor georganiseerd. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden voor ons hoofdkantoor. Dit wordt echter beheerd door Q-Park en is daarom wel betaald parkeren. Op ons oefenterrein starten enkel de motorrijlessen voertuigbeheersing, bromfietslessen en voor de transportopleidingen de Toets Besloten Terrein en Praktische toets.

Onze algemene voorwaarden

In onze algemene voorwaarden staan alle voorwaarden die betrekking hebben op o.a. het annuleren van rijlessen. Alle leerlingen worden hier tijdens de rijtest over geïnformeerd en kunnen altijd nagelezen worden op de website of in het praktijkwerkboek wat elke nieuwe leerling van ons ontvangt.

Nawoord

Wij zijn ons ervan bewust dat je een rijopleiding maar één keer in je leven volgt en dat dit een plezierige, leuke en vooral veilige gebeurtenis moet zijn. Het is namelijk wel uw zoon of dochter. Daarbij komt dat het behalen van een rijbewijs een steeds kostbaardere aangelegenheid wordt. Wij weten dit maar al te goed en hechten dan ook veel waarde aan transparantie en veiligheid. Lees daarom alles over onze lesmethode. Wij zien onze leerlingen als jongvolwassenen die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven. Wij doen er alles aan om hen te begeleiden in het behalen van hun rijbewijs. Wij kunnen helaas niet alle verantwoordelijkheden van de leerlingen op ons nemen m.b.t. het halen van de theorie, het machtigen van de rijschool, het controleren van geldigheid van de identiteitsbewijzen of de aanlevering van gegevens zoals lestijden en BSN-nummers. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd even kijken of uw vraag bij de FAQ’s staat, of kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.